Sıkça Sorulan Sorular
Bazı hastalar genç yaşta saç dökülmesi yaşarlar. Bu hastaların saç ekimi öncesinde en uygun tedavi ilaçla saç dökülmesini durdurma tedavisidir. Bu sebeple PRP ve Mezoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Bu işlemler sonucu saç dökülmesi önlenebilir ve saç ekimine gerek kalmayabilir. Bu tedavi yöntemi uygulanmadan saç ekimi çok erken yapılırsa, saç dökülmesi durmadığı için istenilen saç yoğunluğuna ulaşılamayabilir. Bu sebeple saç ekimi operasyonu ve sonrası için efektif sonuçlar alınamayabilir. En doğru yöntem alanında uzman bir doktor tarafından tanı, teşhis ve tedavi uygulanmasıdır.
Saç ekimi lokal anestezi altında yapılır. Lokal anestezi biraz ağrılı olabilir. Ancak operasyon sırasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Kliniğimizde, anesteziyoloji uzmanı anestezist, hastanın yaşı, sağlık durumu, tıbbi geçmişi ve operasyon süresini göz önünde bulundurarak operasyon öncesi hangi ilaçların kullanılacağına, anestezinin nasıl verileceğine karar verir ve en uygun anestezi operasyonunu gerçekleştirir.
Saç ekiminden sonra, alıcı bölgede hafif kırmızımsı bir kabuk oluşabilir. Bu kabuklar genellikle ameliyattan yaklaşık 7-10 gün sonra kaybolur. Kızarıklık azalır ve yaklaşık 2 ila 4 hafta sonra kızarıklık geçer.
Sigara içmenin kan akışının azalması nedeniyle saç dökülmesine neden olabileceği zaten bilimsel olarak kanıtlanmıştır.. Düşük kan akışı da buna bağlı olarak iyileşme sürecini yavaşlatacaktır. Bu nedenle saç ekiminin sonuçlarını etkilememek için sigarayı bırakmanızı öneririz.
Öncelikle hastanın saç dökülmesine sebep olan faktörlerin neler olduğunu belirlemek çok önemlidir. Hormonal nedenler varsa saç ekimi kadınlara fayda sağlamaz. Ayrıca yaygın saç dökülmesi teşhisi konulmuş ise operasyon uygun değildir. Aksi taktirde donör bölge de etkilenir. Bu istenilmeyen bir durumdur. Bu nedenle saç dökülmesi yaşayan kadınlarda bunun kesin nedeni araştırılmalı ve teşhisten tedaviye gidilmelidir.